120 ученици от Русе, Враца и Бяла, участваха в иновационни лагери за деца от 5 до 7 клас в Русенски университет. Инициативата бе организирана по повод Световна седмица на парите. 
В „малката“ група (5-7 клас) се конкурираха 11 отбора по казуса „Въпросите за парите са важни“. На първо място се класира отбор „Planetcoin“ с представата за единна електронна валута с фиксирана стойност на планетата Земя. В отбора работиха Григор Николов и Юлияна Йотова от ОУ „Иван Вазов“, Теодора Даскалова от ОУ „Любен Каравелов“, Моника Георгиева от СУ „Възраждане“, Светослав Светлов от ОУ „Козма Тричков“ - Враца и Евелин Младенова от ОУ „Отец Паисий“.
Учениците от 8 до 12 клас работиха по казуса „Да печелим пари в града на своите мечти“ и трябваше да дадат иновативни предложения за решаване на проблеми в Русе.
Първото място заеха Анита Иванова от ПАГ „Гео Милев“ Русе, Биляна Инджева, Деян Джумалийски, Константин Щерев и Йоан Димитров от ПМГ „Баба Тонка“ Русе с тяхната идея да се използва енергията на река Дунав за производство на електричество.
На второ място останаха Веселка Никова от СУ „Васил Левски“ Русе, Елена Михайлова от ПМГ „Баба Тонка“ Русе, Илона Коцева от СУ „Козма Тричков“ Враца и Боян Тодоров от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ Русе за идеята им за вграждане на електрическо фолио под асфалтовата настилка, захранвано от електроенергия отново от река Дунав, като решение на проблема със снегопочистването през зимата.