Почти всички медии дадоха много добра оценка за футбола, показан от „Локо“ /Пд/ и „Дунав“ /2:2/. Една от тях дори написа в заглавие: „Шоу на „Лаута“. 
Както вече писа „Утро“, дунавци играха с човек повече от 9-а минута, уцелиха две греди, изпуснаха дузпа при 0:1 и изравниха едва в последните секунди. 
„Стана много хубав и приятен за гледане мач. Имаше емоции, голове. Доволен съм от точката, защото така изтрихме срама, който щяхме да берем. Създадохме доста положения, пропуснахме и дузпа. Има напрежение в състава. Не играем освободено. Това, че трябва да побеждаваме на всяка цена, ни сковава. Равенството е далеч по-добрата опция от загубата. На нас не ни остава нищо друго, освен да продължим да се борим“, заяви след мача в Пловдив старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев. 
„Макар че бяхме с 10 души, заслужавахме победата. Нямахме и шанс. Така беше и срещу „Славия“, каза пък старши треньорът на „Локомотив“ Бруно Акрапович.
Малко е смешно точно той да говори за шанс, особено като се знае по какъв нелеп сценарий се разви този луд мач.  
В подобен дух изплака и капитанът на пловдивчани Веселин Марчев. 
„Получихме гол в последната минута, нямахме късмет, това е истината. Цял мач не спряхме да тичаме, направихме всичко възможно да победим, но понякога така се случва. Получи се спектакъл, динамичен мач - две дузпи, червен картон, греди, това искат да видят хората. Целта ни е едно от първите места в групата и евентуално да играем бараж за Лига Европа“, каза Марчев.