25-годишният моторист, който загина в събота сутринта на пътя Русе-Бяла, е бил неправоспособен, а моторът му - нерегистриран. Йордан е от беленско село и е пътувал към Русе, за да участва в откриването на мотосезона. Той не е бил член на нито един от рокерските клубове в града. Имал приятел от мотоклуб „Дунавски братя“ и заедно с него и още един запален любител на мощните двуколесни машини тръгнали към срещата на русенските рокери, обявена за 11 ч пред Вазата в Парка на младежта.
Малко преди 10 часа след разклона за Тръстеник в района на Мидата движещото се пред Йордан камионче с безалкохолни напитки рязко намалило, младежът не успял да реагира и се блъснал в задната му част с висока скорост. От удара той изхвърчал на 20 метра и загинал на място. Придружаващите го двама мотористи успели да спрат навреме и не са пострадали. Заради катастрофата движението по пътя Русе-Бяла бе отклонено по обходен маршрут. Причините за инцидента се изясняват.
Според запознати Йордан и миналата година е искал да присъства на откриването на мотосезона като свободен рокер, но по други причини не успял да отиде до Русе.
Така с кръвен данък започна тазгодишният мотосезон, в който общо 230 мотористи от клубовете „Тъндърс“, „Дунавски братя“ и „Бели вълци“, както и свободни любители на двуколесните машини преминаха по русенските улици. Официалното откриване се състоя в къщата на „Дунавски братя“ в Пиргово, където отец Георги отслужи молебен за безавариен сезон и поръси със светена вода рокерите за здраве и дълъг живот.             У