Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев заяви, че програмата максимум в шестте мача на „Дунав“ от плейофната четворка е пет победи. Така отборът щял да заеме второто място в група „Б“ и да улесни задачата си за оставане в Първа лига. 
„Ако не направим тази серия, ще продължим да се борим с всички сили. Нямаме алтернатива. Във футбола нищо не е сигурно. Повечето отбори са равностойни“, каза Орачев, чийто тим ще гостува утре на „Локомотив“ /Пд/. Срещата на „Лаута“ ще започне в 20 часа.
Повечето контузени футболисти вече тренирали, включително и сенегалецът Мохамед Муса Н`Дайе. Извън групата щели да останат само Божидар Васев и Бранимир Костадинов. Васев е с травма в рамото, а Костадинов - в коляното.
Орачев определи подписалия в четвъртък договор с „Дунав“ до края на първенството Исмаил Иса като „силен футболист“.
„Надяваме се, че той ще ни помогне. Може би му липсва игрова практика, сигурно има да наваксва и с кондицията, но очакваме от него най-важното - да бележи голове“, посочи Орачев.
Той подчерна, че халфът Красимир Станоев не играл в мача срещу „Ботев“ /Пд/ по преценка на треньорския щаб. Иначе Станоев бил напълно здрав.
„Който показва добра форма, той ще играе. Няма да робуваме на имена“, каза Орачев.
Той допълни, че чужденците вече са се адаптирали към отбора.
„През есента надиграхме тотално отбора на „Локомотив“ /Пд/, но победата ни се изплъзна. Тогава съперникът ни имаше шанс. Надявам се, че този шанс сега да е на наша страна. Локомотивци са почти нов отбор, привлякоха доста чужденци“, заяви Орачев.
По програма отборът на „Дунав“ ще тръгне днес за Пловдив, а утре ще направи сутрешна тренировка.
Орачев говори и за юношите.
„Следим ги отблизо. Имат качества, но трябва да работят много, за да намерят мястото си в мъжкия отбор“, каза наставникът, който определи младия централен нападател Сонер Хюсеин като „бъдещето на този отбор“.