Румен Радев определено обслужва чужди интереси, но не и да защитава националните интереси. Това заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

„Знаем много добре през 2016 година как си издигнахте кандидата за президент. Да ви говори нещо срещата с Решетников, припомняте ли си я. Призивът ми към президента Радев е да се придържаме към правомощията ни, които са регламентирани в Конституцията. Понеже чухме коментари, свързани с това защо не е съгласувано с него привикването на посланика ни в Русия- чл. 105 много ясно са разписани какви са правомощията на изпълнителната власт“, заяви Цветан Цветанов.

„Когато излизате и говорите от трибуната, не мога да разбера кога сте искрени. Водите целенасочено страната ни към излизане от ЕС и насочването й в друга посока. Не вярваме на лицемерието, което показвате постоянно“, обърна се Цветанов към БСП.

От друга страна той коментира, че Нинова е насочила партията си към антиевропейска политика, да подкрепя и да толерира нарушаването на международното право.

„Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши международното право спрямо Крим. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непристойно поведение от ваш народен представител, с обидни квалификации към държави от ЕС и САЩ“, посочи Цветан Цветанов.

Той подчерта, че ГЕРБ и правителството винаги са отстоявали принципната позиция за спазване на международното право.

Председателят на парламента Цвета Караянчева насрочи заседание на Председателския съвет.