Протест срещу две присъди на Окръжния съд за причинена смърт на пътя пусна Окръжна прокуратура до Апелативния съд във Велико Търново.
Подсъдим в първия случай е 24-годишен шофьор от силистренското село Нова Черна. На 28 май 2016 година Евгин Б. се движил с „БМВ 320“ по пътя Николово-Червена вода, но на един от завоите навлязъл в насрещното движение и се блъснал в автомобил с трима човека в него. Шофьорът на ударената кола и седящият зад него пътник се отървали със средни телесни повреди, но жената до водача починала от раните си два дни по-късно в болницата.
Делото се е водило по съкратената процедура и на 20 декември миналата година приключило с 4 години и 8 месеца затвор при първоначален общ режим за Евгин и го лишил да управлява кола за три години.
Прокурорът и частните обвинители обаче искат по-сурово наказание от по-горната инстанция.
Протест от държавното обвинение е пуснат и срещу Ивайло Т. от Перник, който бил обявен за невинен за смъртта на жена на разклона за Пиргово. На 15 ноември 2015 година 41-годишният шофьор управлявал автобус от Русе за София, но 11 км от града блъснал колата на 39-годишната Мая И., която излизала от Пиргово на главния път и я убил на място. На свое заседание на 7 ноември миналата година Окръжният съд го оправдал, а прокурорът пуснал жалба до Велико Търново.