Проблемите в „Дунав“ са толкова много, че не се знае как старши треньорът Малин Орачев ще може да събере боеспособна единайсеторка за гостуването на „Локомотив“ /Пловдив/. Първият мач от втората осмица на група „Б“ във Висшата лига ще се играе на 1 април от 20 часа.
Капитанът Диян Димов вече тренира, след като пропусна контролата срещу „Лудогорец“ в Разград. 
Не така стоят нещата обаче с основни футболисти като Бранимир Костадинов, Васил Шопов, Петър Патев и Божидар Васев. Четиримата също не участваха в проверката срещу разградчани.
Офанзивният халф и барометър на отбора Шопов е с възпалено коляно. Той не тренира от началото на седмицата. Очакванията бяха да се включи във вчерашното следобедно занимание. 
Подобно е и положението с Бранимир Костадинов.
Божидар Васев пък със сигурност ще е аут от терена поне още десетина дни.
На всичко отгоре централният нападател Мохамед Муса Н`Дийае също не е готов за пълноценна подготовка. Контузията на сенегалеца се проточи доста, а по принцип Орачев няма широк избор от атакуващи хора.
Със здравословни проблеми е и централният защитник Петър Патев. Той не игра срещу „Лудогорец“, като на негово място до Мартин Ковачев в средата на отбраната започна Ивайло Марков.  
Мачът срещу „Локомотив“ /Пловдив/ е от изключителна важност за русенския тим. Една победа при старта на плейофите не само ще е ценна като прибавени точки, но и със сигурност ще внесе повече спокойствие и увереност след избраниците на Малин Орачев.