Допълнителни суми за Великден ще има към априлските пенсии на 1 227 000 пенсионери. Това стана ясно в началото на днешното заседание на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът Бойко Борисов каза пред камерите в началото на заседанието, че с финансовия и социалния министри, са разгледали внимателно възможностите. „Така стана, че като дойде Коледа и Великден над 1 млн. пенсионери очакват по 40 лв. допълнителни бонуси, както ги наричаме към пенсиите”, каза Борисов. „Решихме, ако подкрепите това наше предложение и сега за Великден да осигурим тези 50 млн. допълнително за българските пенсионери, които в рамките на 2-3 месеца Коледа - Великден са около 100 млн., не малко пари”, посочи Борисов.

Социалният министър Бисер Петков благодари за осигурените средства за изплащане на допълнителни суми към априлските пенсии на 1 227 000 пенсионери. „Това са 56.5% от пенсионерите в България. НОИ има готовност след като МС вземе решението да го изпълни и с пенсиите за април, изплащането на които ще започне на 4 април да изплатят и тези еднократни допълнителни суми”, каза той