Внезапната и неочаквано лютата мартенска зима няма да отложи планираната за днес контрола в Разград между футболистите на „Дунав“ и „Лудогорец“. Поне такава беше уговорката до вчерашните обедни часове между помощник треньора на разградчани Георги Чиликов с хора от щаба на русенския отбор. Мачът трябва да се играе от 15 часа. Двата отбора ще се срещнат в паузата, наложена заради контролните срещи на националния отбор. Спарингът е резонен, тъй като „Дунав“ и „Лудогорец“ нямат мачове помежду си до края на първенството в Първа лига. 
Единственият футболист, който няма да пътува за Разград, е левият халф-бек Божидар Васев, който се възстановява с физиотерапия от травма в рамото. 
Очакваният с огромен интерес дерби двубой за първенство на Североизточната зона „Елит“ между 15-годишните футболисти на „Дунав“ и „Аристон“ /Русе/ обаче бе отложен. Той трябваше да се проведе днес от 14 часа на базата в „Здравец“. 
Отложени бяха и мачовете от шампионата на Областната футболна група. Както съобщиха за „Утро“ от местната централа на БФС, мачовете ще се играят следващия уикенд по програмата за отменения кръг. Ще бъдат спрени още двубоите при децата и юношите. 
Съобщение пристигна и от Зоналния съвет на БФС във Варна. В него се казва, че се анулират всички мачове под егидата на съвета. В такъв случай двубоят утре в Сливо поле между мъжките отбори на „Локомотив“ /Русе/ и „Бенковски“ /Бяла/ няма да се играе. 
Футболистите на „Дунав“ до 17 години трябваше да играят утре в Стара Загора срещу „Берое“ поредния си мач за първенство на Елитната юношеска лига.
„В неведение съм. Нямам идея дали ще пътуваме и дали ще има такъв двубой“, каза пред „Утро“ треньорът на дунавци Драгомир Григоров.