Последният зимен уикенд засега се очертава да бъде на 24 и 25 март. Започналото застудяване ще се задържи и в първия почивен ден, като дневните температури трудно ще достигат 5 градуса над нулата, предаде репортер на БГНЕС.

В събота ще има и слаби превалявания на места от сняг. В празничната неделя, когато е Благовещение, а и когато вече ще сме преместили часовниците с час напред, ще има разкъсана облачност, но ще бъде все още студено за началото на пролетта. Температурите ще бъдат от порядъка на 2-6 градуса над нулата. Валежи не се очакват.

От понеделник започва така дългоочакваното затопляне. В първия ден от новата седмица валежи от дъжд ще има само на места в Източна България. Максималните температури ще бъдат между 9 и 13 градуса. Във вторник ще вали в повече райони от страната, но валежите вече няма да са от сняг, а от дъжд, като температурите ще се запазят около 9-11 градуса. В сряда валежи не се очакват, ще има повече слънце, а дневните температури отново ще са около 10-13 градуса.

От четвъртък започва по-същественото затопляне - температурите ще достигат 13-17 градуса, за София около 15 градуса. Ще бъде предимно слънчево. И в петък остава приятно топло с разкъсана облачност, без валежи.

А в събота и неделя температурите още ще се повишат и ще бъдат около 20 градуса.