За остатък от средствата за снегопочистване не може да се говори, тъй като става въпрос за общо перо от 3 250 000 лева за поддържане на чистотата, проводимостта на дъждоприемните шахти, в това число и снегопочистване, и няма точно определен бюджет за зимно поддържане. Това обясни зам.-кметът Димитър Наков във връзка с питането на общинския съветник Севдалин Ангелов дали останалите средства от снегопочистването могат да се позлват за измиване на града. Зам.-кметът посочи, че чрез системата за GPS се проследяват дейността и маршрутите на фирмата, която отговаря за тези дейности, като работата се приема с протокол. До 20 февруари са подписани 5 протокола за дейности по хигиена на стойност 472 408 лева, от които 155 785 са за снегопочистване. За периода от 20 до 28 февруари дейностите по снегопочистване са в размер на 264 407 лева. Към момента те не са фактурирани. 
Плаща се само това, което е свършено като работа, подчерта кметът Пламен Стоилов, като също допълни, че фирмите не са фактурирали.
Заради снеговалежа, който се очаква да продължи и днес, вчера кметът разпореди денонощно почистване на улици и тротоари и обилното им обезопасяване със сол. 
Предстои уточняване на извършения обем работа с помощта на контрольори от отдел „Екология“ и тогава ще се види какъв е размерът на сумата за плащане. При тази критична ситуация фирмите се справиха добре. Те позволиха нормална работа на инфраструктурата и населението при тези зимни условия, каза Стоилов. 
От общината отбелязаха, че идеята за безплатното паркиране в общинските паркинги при тежките зимни условия е била бламирана, като за първото денонощие в паркинга на спортната зала е имало едва осем автомобила. 
Що се отнася до демонтираните при снегопочистване легнали полицаи, стана ясно, че ремонтите по тях ще започнат след изчистването на снега. Има 69 повдигнати препятствия, като срокът за монтажа им е 20 дни, а за демонтаж 40. Няма практика общинското предприятие „Комунални дейности“ да ги демонтира преди снегопочистването. След приключването на снеговалежите, ще се направи оглед на местата с изкуствени неравности и където има повредени, ще бъдат подменени в най-кратки срокове, увери зам.-кметът Наков.