Шестима души пострадаха при тежка верижна катастрофа, която затвори за часове вчера пътя Русе-Бяла. Инцидентът стана около 14.30 ч на разклона за Две могили.
Джип с румънска регистрация, каран от италианец, потеглил от разклона, без да изчака идващия по главния път турски тир. Последвал удар, а в камиона се блъснал и движещият се зад него пътнически автобус на „Етап“ с 14 пътници. Тирът и автобусът се унесли на хлъзгавия път и в тях се блъснал челно друг автомобил с русенска регистрация, който е пътувал от Русе към Бяла. При удара са пострадали възрастен мъж от автобуса, който е получил рана на главата, както и трима души от последната кола, която трябваше да бъде разрязана, за да бъдат извадени хората.
Всички пострадали бяха откарани в болницата. В най-критично състяние е жена от леката кола, която веднага беше подложена на операция.
Част от пътниците в автобуса бяха натоварени на леки коли и откарани към Русе, а други изчакаха да ги вземе микробус, изпратен от фирмата-превозвач.
И в двете посоки се образуваха огромни задръствания. Тъй като пътят Русе-Бяла бе затворен за тирове заради снега и намалената видимост. Камионите направиха двойна опашка по трасето и това доведе до допълнително усложняване на и без това много тежката обстановка. У