Втора тежка присъда даде вчера Окръжният съд на Славомир Стоичков по обвинение за отнемане със сила на ауди и опит да убие бившата си приятелка Невена Русева в къща за гости в Писанец. 
На 9 юни 2015 година Славомир видял в родния им град Търговище бившата си приятелка Невена Русева в аудито на братовчедка й Милица Милчева. Заслепен от ревност, младежът извлякъл от колата Милица, седнал зад волана и тръгнал към Разград. Момичето веднага подало сигнал на тел.112, че колата й е взета, а заедно с нея е отвлечена й Невена. 
На следващия ден аудито било забелязано в Писанец, но от двамата младежи нямало и следа. Униформени от Ветово започнали да ги издирват, а в 19.30 часа кметът на Писанец сигнализирал, че от втория етаж на къща за гости в селото е паднало момиче. На място пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ. Невена била открита с тежки рани и е откарана в болницата в Русе, където са установени счупен таз, спукан далак, синини по лицето, рана около устата и пробождания с нож по тялото.
В стаята, откъдето е паднала Невена, униформените намерили 21-годишният Славомир в момент, в който се опитвал да си пререже вените. 
При разпита Славомир разказал, че закарал бившата си приятелка в къщата за гости в Писанец с намерението да я убеди да се върне при него. След като получил отказ, я пребил, а накрая той извадил нож и я заплашил, че ще я убие. За да се спаси, Невена скочила през прозореца от втория етаж и допълнително се наранила.
Славомир бе вкаран в следствения арест, а на 15 юни 2016 година Окръжният съд го осъди на 12 години затвор. Адвокатът му обжалва пред Апелативния съд, където се оказа, че три страници от мотивите за присъдата липсват и делото бе върнато за ново разглеждане в Русе от друг състав.
Вчера магистратите оправдаха Славомир по обвинението за отвличане и го осъдиха на 10.5 години затвор за опит за убийство на Невена и отнемане на кола на сила от Милица Милчева. От наказанието се приспада времето, в което осъденият е бил в следствения арест и под домашен арест. Така че, ако присъдата се потвърди, на практика той ще търка наровете за малко повече от седем години и то при положение, че не излезе предсрочно за добро поведение.  
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Прокуратурата със сигурност ще протестира оправдаването на Славомир в отвличане, защото доказателствата сочат, че тя е закарана против волята й в Писанец.