Над 30 фирми ще се представят на най-голямото овощарско изложение „Дунавски овощари 2018“, което ще се проведе за втора поредна година в Русе, научи „Утро“. Още 15 компании са заявили участие в предвидените двустранни бизнес срещи със земеделците. Форумът ще се проведе на 24 март в спортна зала „Арена Русе“. 
В изложението участват компании с предмет на дейност производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията, хранително-вкусова промишленост - преработка и консервиране, земеделска техника в областта на овощарството - машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки, горива и други свързани дейности. Това е голяма възможност за българските овощари, тъй като на едно място ще бъдат събрани представители на търговски вериги, преработватели от България, но и търговски вериги, търговци и преработватели от Румъния.
През миналата година във форума участваха от Турция, Румъния, Италия, Англия. Сега се очакват и изложители от Гърция, Холандия, Сърбия и Полша.
В началото на овощарското изложение ще се проведе и годишното събрание на сдружението, в което членуват повече от 350 овощари, обработващи общо около 23 000 дка градини.