Окръжна прокуратура започва проверка на злополучния ремонт на Градския стадион в Русе, след като се е самосезирала от публикацията на „Утро“ от 14 март по повод отлагането на мача „Дунав“-Славия“ заради наводнен терен „И този срам дочакахме! Пролетен дъждец заблати стадиона и спря футбола“. По случая е образувана прокурорска преписка. Ще бъде извършена проверка с оглед данни за извършено престъпление от общ характер, засягащо обществото, при ремонта на съоръжението. Това съобщиха вчера от държавното обвинение. 
„Преценихме, че има нередности, и се самосезирахме, какъвто е законът. Определено в града се трупа недоволство. Вижда се, че ремонтът не е качествен, а това доведе и до отлагане на футболна среща“, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев.   Стадионът бе ремонтиран миналата година от регистрираната в София „Тарктур“ ЕООД - дружество без опит в изграждането на спортни обекти, с изключение на помощното игрище на стадиона на старозагорския ФК „Верея“. В проведения от спортното министерство конкурс амбициозните новаци в сегмента изместиха доказан играч като „Онтарио спорт БГ“. Фирмата, натрупала опит и авторитет с работата си по националния стадион „Васил Левски“, „Лудогорец Арена“, „Георги Аспарухов“ в София, „Баку“ в Азербайджан и още много престижни стадиони, бе дисквалифицирана, тъй като се оказа, че не отговаряла на едно от изискванията в конкурса.
 За монтиране на осветление и изграждане на нов терен „Тарктур“ получи близо 1 милион лева от държавата. След много отлагания на предварително фиксирания краен срок фирмата все пак стигна до рязане на лентата, макар че още по време на работата по игрището и „Утро“, и други медии сигнализираха, че се върви в напълно погрешна посока. На такова мнение бяха и независими експерти.
Още от първия мач след ремонта „Дунав“ пази терена като рохко яйце и при всеки дъжд клубните шефове, играчите, медиите и публиката се питат ще издържи ли теренът. Така се стигна до фаталния 13 март, когато един обикновен дъжд превърна терена в блато и се наложи мачът на „Дунав“ със „Славия“ да бъде отложен за следващия ден. 
Много преди това се заговори за ремонт на ремонта, който вероятно пак ще бъде платен от държавата, която вече изсипа на Градския стадион близо 1 милион лева.
Има или няма престъпление в тази история, ще разследва прокуратурата, а ако се стигне до съд - ще реши правораздаването.