И това се случи! Щеше да се случи отдавна. Предупреждавахме, знаеше го и целия град. Някои си правеха оглушки. И продължават да го правят.  
Мач между „Дунав“ и „Славия“ вчера в Русе нямаше. Кроткият ръмеж от сутринта, който едва ли може да мине за сериозен дъжд, наводни терена на Градския стадион и го направи негоден за игра. По правилник главният съдия от Варна Драгомир Драганов, дежурният делегат от Ловеч Николай Вълчев и старши треньорите на двата отбора огледаха игрището и решиха - не става за футбол!
„Този терен е предпоставка за травми. Няма как да рискуваме здравето на състезателите. 
По наредба мачът ще се играе 24 часа по-късно“, каза пред „Утро“ реферът Драганов. 
Сиреч, днес в 17.30 часа отново ще сме на Градския стадион в очакване и с надежда да чуем съдийски сигнал. Стига да не вали и теренът да не е в локви. Ако картинката от вчера се повтори, вариантите са два - двубоят да бъде отсрочен още веднъж за по-подходящо време, но подобно решение ще е лукс, тъй като до края на редовния сезон остава само още един кръг. БФС трудно ще вмести този мач в без това сгъстенaта си програма, а и първенството ще бъде спряно заради контроли на националния отбор. Другата възможност е „Дунав“ да бъде наказан за лошо подготвен терен. 
„Не искам да обвинявам никого, но ние като клуб нямаме абсолютно никаква вина. 
Момчетата от „Спортни имоти“ чистят терена от часове, но и те не могат да направят много“, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
А славистите начело със старши треньора си Златомир Загорчич оглеждаха терена и цъкаха - ах, ох, защо! Един от „белите“ играчи обясни пред „Утро“, че игрището на мача срещу „Витоша“ в Бистрица било много лошо, но това в Русе засенчило всякакви представи за ужасен терен.
Дежурният делeгат Николай Вълчев пък се интересуваше по каква технология е правен ремонт на терена. 
Точно в 17.30 часа съдията Драганов излезе на пистата, постоя няколко секунди, обърна се и си тръгна. Футболистите на „Дунав“ и „Славия“ се качиха на клубните автобуси и напуснаха стадиона. На него останаха само работници от „Спортни имоти“, които се опитваха с примитивни средства да избутват водата от центъра към тъчовете.
Да обясним на всички, които още не са чули и не знаят. 
Фамозната фирма „Тарктур“, избрана от спортното министерство за изпълнител на ремонта, 
включващ нов терен и поставяне на електрическо осветление, си остави ръцете. Друг е въпросът, че нейни представители измънкаха още преди месеца, когато се видя за първи път, че игрището не струва, как първо работили  по зададен не от тях проект и второ, теренът бил амортизиран набързо от чести тренировки. 
Виж, първото им оправдание може и да съдържа истина, но приказките за съсипия от тренировки са чиста измишльотина и голяма глупост. Та футболистите на „Дунав“ не смеят да излязат на това игрище и го пазят като очите си. Да не говорим, че 
дори не го ползват за последна тренировка преди даден мач. 
Да не казваме пък, че като домакин Русе трябва да предостави този терен за задължителна тренировка на гостите 24 часа преди всеки двубой. От „Дунав“ отбиват топката и се извиняват - прощавайте, ама нека да запазим игрището!
Фрапантният случай от вчера идва след онзи злополучен мач през есента срещу „Струмска слава“, когато теренът бе блато. Тогава гледката беше повече от грозна. Тогава футбол нямаше.
Най-интересното е, че от въпросната фирма „Тарктур“ и поръчителите на ремонта не се чува ни вопъл, ни стон. 
„Ами в този случай някой трябва да отнесе солена глоба за така свършената работа“, раздумваха се вчера футболисти от „Славия“.
Само глоба ли! В някои други страни с нормално правосъдие можеше да се стигне и до далеч по-сериозни неща. Все пак са похарчени 1 милион лева държавни пари, т.е. наши, на данъкоплатците!
Същата тази държава се произнесе в късната есен със специална комисия, че 
игрището никак не го бива и че след края на това първенство ще се прави ремонт на ремонта. 
Така и не разбрахме кой ще плати - само спортното министерство ли? А хората на „Тарктур“ ще минат метър ли, без да им се потърси някаква отговорност?
След мача с ЦСКА, когато игрището приличаше на заблатена ливада, „Утро“ написа, че ако ще се прави ремонт на ремонт, трябва да се вземат мерки отсега, за да не осъмнем и наесен с игрище, което не става за футбол след всеки дъжд.
Другото ще е голям срам!
Впрочем, почти всички водещи спортни новини на сайтовете и основните медии бяха с адрес Русе - съобщаваха едва ли не като сензация, че мачът на „новия“ терен на Градския стадион в Русе бил отложен.
С такава „чудесна“ реклама не ни идва някак до особена гордост, че имаме отбор от Първа лига. 
Който няма къде да играе мачовете си.