Селекционерите на националните отбори по борба включиха няколко състезатели на русенския клуб „Юнак“ като участници на реномирания международен турнир „Дан Колов-Никола Петров“. Състезанието с над 500 борци от 32 държави ще се проведе от 21 до 25 март в столичната зала „Асикс Арена“.
Станалият наскоро държавен шампион Филип Новачков ще се бори в категория до 65 килограма.
„Ние се надяваме, че Филип ще се представи добре сега, а и на европейското първенство в Русия“, заяви пред „Утро“ почетният председател на българската федерация по борба Валентин Йорданов.
Шампионатът в град Каспийск ще е в края на април.
Мирослав Киров ще се бори на 70 килограма. Според селекционера Серафим Бързаков той и Владимир Дубов са основните български надежди за медали на „Дан Колов“.
„Юнак“ ще бъде представен и с участнички при жените. Кремена Петрова ще спори за отличията на 54 килограма, а Виктория Бобева - на 65.
На „Дан Колов“ ще излезе и възпитаничката на русенската школа Тайбе Юсеин, която се състезава от няколко години за „Левски“ /София/.
Голямата атракция на турнира ще бъде Абдулрашид Садулаев. Известният като Руския танк състезател е олимпийски шампион от Рио. Садулаев участва на европейското първенство за борци до 23 години в Русе. Тогава той буквално прегази всичките си съперници и стигна до титлата, без да даде техническа точка. 
Зрителите ще могат да видят още звезди като италианеца Франк Чамизо, грузинеца Гено Петриашвили и др.