Българска стюардеса от Русе загина на международното летище „Ентебе“ в Кампала, столицата на Уганда. Съобщение за трагедията бе публикувано в Туитър заедно със снимка. 
Според местното електронно издание „Trumpetnews“, което публикува паспорта на жертвата, 47-годишната Елена Василева Йончева е скочила от аварийния изход на „Боинг 777“ на авиокомпания „Емирейтс“ и не е имала никакъв шанс за оцеляване след падането от около 18 метра височина. Нещастието станало в сряда, по-малко от месец преди рождения ден на Елена.
Тя е видяна да държи нещо, което прилича на стъклена бутилка под брадичката си, преди да падне. Други свидетели твърдят, че са я видели да си говори с останалите членове на екипажа.
„Можем да потвърдим, че член на кабинния екипаж, за съжаление, падна от отворената врата, докато подготвяше самолета за излитане за полет EK729 от „Ентебе“ на 14 март. Пострадалият член на екипажа бе закаран до най-близката болница. Полагаме всички грижи и ще сътрудничим напълно на властите“, се казва в съобщение на компанията, цитирано от местното издание „Khaleej Times“. 
„Фокс Нюз“ цитира официалното изявление на авиокомпания „Емирейтс“, която е собственик на самолета: „За нещастие, стюардесата падна през отворената врата, докато пътниците са се качвали на борда преди излитането. Осигурили сме всички грижи и подкрепа за разтърсения екипаж и ще сътрудничим изцяло на разследването“.
И българското Министерство на външните работи потвърди, че на 14 март в генералното консулство на България в Дубай е постъпила информация за починала българка с инициали Е.Й., която е работила за авиокомпанията „Емиратс“.
Консулството ни в Дубай е уведомило близките на починалата. Генералният консул Иван Йорданов е в постоянна връзка с тях.
Официално известие за причината за смъртта до вчера не беше получено. Според угандийските медии случаят несъмнено е самоубийство.    У