С дискусионен форум на клуб „Идеите в действие“ отбелязаха Световната седмица на парите в Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Тази година мотото на инициативата, която традиционно се организира от „Джуниър Ачийвмънт България“, е „Въпросите за парите са важни“.  
По време на дискусията бяха разисквани както сериозни и задълбочени въпроси, така и другите, по-забавните страни на парите. На тях участниците - бъдещите икономисти, финансисти и мениджъри, които днес са ученици в 10, 11 и 12 клас, посветиха разгърнати презентации, така и други свои находки. Сред тях бяха  любопитни факти от света на парите и забавни афоризми за ролята на финансите в живота на човека. 
Гимназистите участваха и в конкурс за есе, като си избраха между две теми: „Въпросите за парите са важни“ и „Парите обичат тишината“. Всички участници получиха сертификати и награди, а отличените есета получиха допълнителни призове. На първо място бе класирано есето на Жанита Рафаелова от 12 Д клас, на второ - разработката на Селин Ефраимова от 12 В клас. Двете трети места бяха дадени на Петър Христакиев от 12 В клас и на Зорница Захариева от 11 Д клас. 
Ученическият форум бе една от проявите, с които започва отбелязването на 135-ата годишнина от създаването на гимназията и на икономическото образование в Русе.