„Трябва да спечелим мача срещу „Славия“, защото така ще се доближим отново до отборите с места след първата шестица“, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев.
Двубоят на Градския стадион днес ще започне в 17.30 часа. До края на редовния сезон пред русенските футболисти предстои още последна среща на 17 март като гости на „Ботев“ /Пловдив/.
Орачев припомни, че „Славия“ е непредсказуем отбор.
„Съперникът ни може да победи и да загуби от всеки тим в Първа лига. Ето защо трябва да сме много внимателни и, както се казва, да изиграем мача хитро. Много важно ще е и с какво настроение ще излезем на терена. Говорихме с момчетата и те са наясно, че всеки трябва да даде всичко, за да спечелим необходимите точки. Трябва да сме отбор, само така ще успеем“, каза Орачев.
Той добави, че футболистите му са здрави. Няма да разчита само на наказания Петър Патев, но затова пък в състава ще се завърне Бирсент Карагарен. Групата ще бъде определена часове преди мача. 
Старши треньорът каза още, че не иска да разсъждава отсега за плейофите и за евентуалните съперници на отбора в неговата четворка при местата от 8-о до 14-о.
„Нека да мислим мач за мач. Като му дойде времето, ще се концентрираме и върху плейофите“, заяви Орачев.  
Предвид паузата в Първа лига след края на редовния сезон заради ангажиментите на националния отбор „Дунав“ ще играе другата събота в Разград контролен мач с „Лудогорец“. Става въпрос за проверка срещу шампионския тим на „орлите“.