66-годишният убиец на Райме Х. в Голямо Враново се изправя пред съда. Обвинителният акт срещу Джелял Ю. вчера беше внесен от Окръжна прокуратура, очаква се насрочване на делото. Според обвинението убиецът умишлено е умъртвил 68-годишната жена и то по особено жесток и мъчителен начин, за което законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Джелял имал слабост към жените и често търсел интимна близост. На 11 май миналата година решил да се пробва при две години по-възрастната от него вдовица Райме, която живеела в края на селото. Надвечер влязъл в двора, издебнал жертвата си, която в момента поливала ягодите, и започнал да й прави неприлични предложения. Възмутената Райме го изгонила, но засегнатата гордост на натрапника проговорила и вечерта се промъкнал в дома й. В това време Райме лежала на леглото, при което вманиачилия се Джелял се нахвърлил върху нея и започнал да я души. Жената оказала съпротива, но нападателят я съборил на земята и започнал да я бие където свари, а накрая я хванал за гърлото и стискал, докато престанала да диша.
След това убиецът най-спокойно се прибрал у дома си. На следващия ден приятелка на Райме отишла да я види и я намерила мъртва. Започналото разследване бързо стигнало до информацията, че на следващия ден Джелял налетял на друга вдовица в дома й, но тя успяла да го прогони и потърсила помощ от съседите. Така пенсионерът сладострастник бе задържан, а малко по-късно направи пълни самопризнания и оттогава чака изправянето си пред съда в затвора в Белене.