След отпадането на Григор Димитров и Новак Джокович, Саша Зверев допусна поредната сензация на Индиън Уелс, след поражение от Жоао Соуса. Петият в ранглистата Зверев загуби в равностоен сблъсък след 5:7, 7:5, 4:6.

Младата надежда на германския тенис все още не може да намери най-добрата си форма през новия сезон. Мачът започна  добре за Саша, който поведе с пробив за 4-2 в първия сет. Той дори достигна до възможност за затварянето на сета на свой сервис, но след изключително колеблива игра, в крайна сметка го загуби с 5-7.

Зверев, който спечели два "Мастърс" турнира през миналия сезон, започна по-уверено и втората част. Отново съумя да достигне първи до брейк и в този сет. Това обаче се случи чак в края на сета, който рискуваше да влезе в тайбрек. При последното подаване на съперника си, Зверев показа нивото, което се изисква от него и затвори сета със 7-5.

Това осигури нужното спокойствие и увереност на Зверев и той започна третата част много добре, като успя да пробие съперника си още при второто му подаване. След затвърждаването на пробива и резултат 4-1 за Зверев, нещата сякаш отиваха в желаната от него посока.

Но както и в първия сет, изведнъж играта му просто се срина и той не спечели нито един гейм до края, допускайки последователни пробиви. Така той се превърна в поредният фаворит, който отпада още в ранна фаза на турнира.

Други резултати от кръга: Сам Куери – Миша Зверев 6-4 7-5, Милош Раонич – Феликс Оже-Алиасим 6-4 6-4, Маркос Багдатис – Диего Шварцман 7-5 6-4, Джак Сок – Томаш Фабиано 6-2 7-5.