Волейболистите на „Дунав“ ще играят с „Град“ /Белоградчик/ в първия плейофен дуел за влизане в Суперлигата. Както писа „Утро“, русенският отбор финишира като първенец през редовния сезон във Висшата лига /група „Б“/, а по регламент ще се срещне с четвъртия тим от дивизия „А“.
Сблъсъкът с „Град“ ще е във формат до 2 победи от 3 мача. Първият ще е на 16 март в Русе, като часът ще бъде уточнен допълнително. Реваншът в Белоградчик ще е на 18 март. При евентуално равенство в серията третият двубой отново ще е на русенски терен. До такава развръзка едва ли обаче ще се стигне, тъй като русенският отбор би трябвало да реши спора още в първите два двубоя.
В полуфиналния етап дунавци ще се срещнат с победителя от двойката „Звездец“ /Горна Малина/-“Виктория“ /Пловдив/, пак по същия регламент - до 2 победи от 3 мача. Почти сигурният победител се очертава да е тимът от Пловдив, когато „Дунав“ победи във всичките си мачове по време на редовния сезон. 
Така ще се стигне до финала, най-вероятен съперник в който на волейболистите от „Дунав“ ще е „Дея Спорт“ /Бургас/. По-рано обаче бургазлии ще трябва да се справят с „Ботев“ /Луковит/.
Победителят в плейофите ще влезе директно в състава на Суперлигата. Загубилият финала отбор ще играе пък плей-аут с 11-ия тим от елитната дивизия. Това ще е отборът на „Тетевен Волей“. 
Предвид класата на съперниците феновете на спорта в Русе с основание ще се надяват, че тимът на „Дунав“ ще играе наесен мачове от най-високото ниво на българския волейбол.