След три неуспешни опита през миналата година, утре ще бъде проведен първи търг за продажба на имоти на фалиралия преди 21 години консервен комбинат „Дунавия“. Според обявлението на синдика на дружеството Димитър Богданов ще се предлагат четири позиции, чиято обща стойност е малко под 3 милиона лева. 
Най-високо оценено е хладилното стопанство, за което се искат 2 366 462,00 лв. Вторият имот е складово стопанство за 500 726,00 лв. Цените на другите два - пароцентрала и празен терен, са по-скоро символични - 37 176 лева и 16 128 лева. Общите задължения на „Дунавия“ са 1,5 млн. лева и дори само продажба на първите два би покрила всички задължения на комбината два пъти. 
Междувременно, „Дунавия“ продължава приходи от отдаване под наем на помещения и колкото и да е странно - от оперативната си дейност е на печалба, макар и минимална.
Някогашният гигант на социалистическата хранително-вкусова промишленост бе обявен в несъстоятелност на 11 декември 1996 г. Фалитът му бе предизвестен от рухването на СИВ и сигурния дотогава необятен руски пазар. Предприятието, разчетено за огромни обеми производство, очаквано се оказа безперспективно и губещо и натрупа задължения, основно към държавата. Която ги събира без бързане вече над 21 години. С тази скорост на грохнала от старост костенурка, нищо чудно процедурата да отнеме още няколко петилетки.