Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 15 часа в Благоевград срещу „Пирин“ мач от 24-ия кръг в първенството на Първа лига. Двубоят ще е ключов, тъй като двата тима се борят за спасение в елитната дивизия. Пиринци имат 23 точки, а „светлосините“ са с 21. 
До края на редовния сезон пред дунавци остават два мача - домакинство на „Славия“ на 13 март и гостуване на „Ботев“ /Пд/ /17 март/. След това първенството ще бъде спряно заради ангажименти на националния отбор. 
Есенната среща в Русе завърши при 0:0. Тогава благоевградчани пристигнаха с петима юноши, заложиха на геройско опълчение и се добраха до равенството, въпреки че на практика мачът се игра на една врата. Това бе един от двубоите, в които „Дунав“ трябваше да вземе задължителни 3 точки.
Футболистите на старши треньора Малин Орачев заминаха вчера сутринта за Благоевград. След като се настаниха в хотела, те излязоха за следобедна тренировка в частната база на бившия играч на ЦСКА и бронзов медалист от световното първенство в САЩ през най-щастливата ни футболна година - 1994-а - Ивайло Андонов. Андонов развива от години детско-юношеска школа в родния си град.  
Орачев остави извън групата четирима футболисти - Ивайло Марков, Олексий Ларин, Преслав Петров и Сонер Хюсеин. Дошлият от „Локомотив“ /Пд/ Марков все още няма минута игра в официален мач на русенския отбор. Той обаче със сигурност стои в плановете на Орачев, тъй като е млад и перспективен бранител.
За Благоевград не пътува и нападателят Бирсент Карагарен. Той бе наказан с лишаване на състезателни права за 1 мач заради натрупани жълти картони. Карагарен бе глобен и с 250 лева.