Изпълнителният директор на „Дунав“ Ивайло Петков не скри разочарованието си от глобите, които БФС наложи на клуба след мача с ЦСКА. Дунавци трябва да платят общо 3300 лева, освен това един от секторите ще бъде затворен за следващата домакинска среща със „Славия“.
„Вината не е в БФС, защото си има правилници. Лошото е, че тези истории се повтарят за кой ли път. Чудя се кой здрав мозък може да си позволи да засили снежна топка по страничния съдия и да го уцели. Освен това са го наричали с възможно най-брутални думи. Меко казано, недоумявам! Тези хора, ако въобще мога да ги нарека фенове, не помагат на никого - нито на футболистите, още по-малко на отбора. Заради тях сега ще трябва да плащаме солидна сума“, коментира Петков пред „Утро“.
В интерес на истината още преди мача дикторът на Градския стадион предупреди на няколко пъти, че не бива да се използват димки и факли. Той изрично се обърна към ненаигралите се „деца“ от трибуните да не помислят за мятане на снежни топки. Не го чуха.
И резултатът е налице. Но „Утро“ го написа преди време - докато тези рецидивисти не бъдат осъдени и не бъдат задължени да платят глобите за просташкото си поведение, оправия няма да има.