„Явно мутренските времена във футбола са се върнали. Зад Чорбаджийски стои институция като ЦСКА и той може да върши, каквото поиска. Спомняте ли си, че направи и неотсъдена дузпа срещу „Черно море“, като извърши нарушение срещу Мариян Огнянов, което бе подминато. Всичко обаче се вижда, когато отидeш в Европа. Там лъсват нещата. Спомнете си каква дузпа направи срещу Беларус, когато паднахме с 1:2 в световна квалификация. Ако беше санкциониран в мачовете от Първа лига, нямаше да се стига до подобни неща“, казва пред „Меридиан Мач“ президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.
Така той коментира скандалите на мача с ЦСКА, когато реферът Георги Кабаков и помощниците му зачетоха нередовен гол с ръка за „червените“, а после спестиха червен картон на Чорбаджийски да удари без топка Васил Шопов.  
„Бяхме задължени да подадем жалба срещу Кабаков, защото ако не го бяхме сторили, щеше да е демонстрация на безхарактерност. Вижте, ние не искаме да влизаме в унисон с всички, които реват от съдиите. Но аз съм обиден, че наш футболист - Васил Шопов, бе буквално набит, бе съборен от Божидар Чорбаджийски на земята с два селски удара. Нещо повече - разпоредил съм на хората в нашия клуб да намерят запис, на който се вижда, че докато Шопов е на земята, е ритан и по гърба от други футболисти. След като намерим запис, ще го публикуваме и ще искаме сурови санкции за тези играчи“, декларира д-р Симеонов.