Единственият в Русенска област училищен компютърен кабинет, оборудван с цели 27 компютъра, бе открит вчера в Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“. В други училища има повече компютри като бройка, но толкова работни места за ученици на едно място няма другаде, каза старши експертът по математика в Регионалното управление на образованието Диана Миланова. 
Кабинетът беше замислен най-вече за децата с образователни потребности, които до тази година имат тук специални паралелки и на които им е трудно да се качват на третия етаж, припомни вчера бившата директорка на ПГПТ Анета Христова. Тя бе поканена на тържественото прерязване на лентата, тъй като изграждането на кабинета е започнало по нейна идея миналия септември. Ремонтът на бившата класна стая и оборудването със съвременна компютърна техника е изцяло с пари на училището - около 10 хиляди лева, обясни сегашният директор Венцислав Василев. В реализацията са се включили и преподаватели от гимназията с дарителски жестове. 
Вчера отец Светослав благослови новото учебно помещение, учителите и децата. След това началникът на РУО Росица Георгиева заедно с Венцислав Василев и Анета Христова прерязаха лентата и разгледаха кабинета.