Засега само спряха правата на размахвалия юмруци цесекар Чорбаджийски

Шефът на съдийската комисия към БФС Петър Петров може да го отнесе заради скандалните решения на подопечните си през последните дни, прогнозира, макар и не толкова категорично, членът на изпълкома Емил Костадинов.

“Футболния съюз винаги го обвиняват, когато след някой мач се допусне съдийска грешка. Но за тази цел има съдийска комисия, която трябва да реши дали има, или няма нарушение. Нашите правомощия като изпълком са дотолкова, че да освободим шефа на съдиите. Ако има предложение за това, ще го обсъдим”, заяви пред представители на медиите бившият национал.

Напрежението по оста БФС-съдии дойде след отсъдената от Волен Чинков изключително спорна дузпа в 93-ата минута за “Лудогорец” срещу “Септември” за 1:0, както и за решенията на Георги Кабаков в мача “Дунав” - ЦСКА. В Русе реферът първо проспа гол с ръка на Каранга от гостите за 1:0, а след това не видя как капитанът на “червените” Божидар Чорбаджийски удари два тупаника на нападателя на русенци Васил Шопов. Кабаков раздаде само жълти картони, а трябваше директно да изгони Чорбаджийски и да свири дузпа, защото топката беше в игра по време на ударите.

Мачът на градския стадион в Русе беше първи за Кабаков след временното му отстраняване, предизвикано пак от спорни решения в мач на ЦСКА. Срещу “Лудогорец” в 1/4-финал за купата той спести червени картони на Барт и Каранга от “червените” - на първия заради фаул срещу откъсващ се сам нападател, а на втория - заради показан среден пръст на съдия.

Размахалият юмруци Чорбаджийски е със спрени права и наказанието му евентуално ще бъде дискутирано в сряда. На основание чл. 31, ал. 3 от правилника дисциплинарната комисия изисква експертен доклад от съдийската за вземане на съответно решение. Ако защитникът бъде наказан поне за 3 мача, той ще пропусне дербито с “Левски” на 18 март.