Реферът Георги Кабаков моментално бе санкциониран от Съдийската комисия към БФС за мощното подпиране на ЦСКА в Русе. 32-годишният пловдивчанин, който бе определен за арбитър на мача между „Верея“ и „Славия“ в четвъртък отпадна от тази среща и от нарядите въобще до второ нареждане.
Веднага след мача с ЦСКА в понеделник ръководството на „Дунав“ плати задължителната такса от 500 лева, за да може да подаде жалба срещу съдията, който откровено подпря претендиращите за титлата гости среду борещия се за оцеляване в Първа лига русенски тим. Кабаков първо си затвори очите за нападението на „червения“ Чорбаджийски срещу Васко Шопов в гръб и нанасянето на удар без топка. След това пък блесна с признаване на гол с ръка на Каранга и така подряза крилете на храбро борещия се на терена „Дунав“.
 Дисциплинарната комисия на футболния съюз обаче отказа да се произнесе за скандалните действия на Чорбаджийски и предпочете да отложи решението си. А то е кристално ясно - за удар без топка се дава червен картон. Точка. Ако се съди само по футболните правила, разбира се. За сметка на това БФС одруса „Дунав“ с 3300 лева глоби за нецензурни скандирания и хвърлени към терена предмети, освен това разпореди на клуба да затвори сектор „В“ за следващия домакински мач.
И сега какво - Кабаков ще си почива известно време, няма да му е за пръв път след гафове на терена, а „Дунав“ не само че загуби несправедливо, но и ще си плати за удоволствието да бъде подритван от разни майстори не плонжовете пред силните на деня. А ЦСКА ще си получи точките, които не успя да заслужи с игра.