Бих искала да изкажа благодарности на целия екип на ИХО и на д-р Хубчев от АГ комплекса за подарения ми втори живот. Думите не стигат да опиша какъв добър и сплотен екип от професионалисти са всички лекари, сестри и санитари в отделение „Реанимация“ в Хирургическия блок. Д-р Стефанова, д-р Ангелова, д-р Джунов и други се бориха заедно за мен и моя живот в продължение на няколко дни (от 14 февруари до 1 март).
Постъпих в болницата с висока температура и болки в левия бъбрек, бременна в 5 месец. За ден ми беше овладяна температурата и отслабени болките в бъбреците. Дори си мислех, че всичко е наред, докато внезапно вечерта започна да не ми стига въздухът. Веднага лекарите реагираха и ме преместиха в отделение КАРИЛ на АГ комплекса за наблюдение. С бебето всичко бе наред. Сложиха ми кислородна маска. Още същата нощ състоянието ми се влоши още повече, въпреки че ми вливаха лекарства. Благодарение на бързите реакции на екипа от гинеколози още през нощта ми бе направен скенер, от който са разбрали колко лошо е състоянието ми и ме настаниха в отделение ИХО.
От първите си часове в това отделение имам малко спомени и после са следвали няколко много тежки дни за мен и за тях като специалисти. Докато съм била под упойка са направени многобройни консулти с други лекари, включително и професори от Плевен. Взели са правилно решение да ме оставят именно в Русенската болница поради влошената зимна обстановка. Сякаш времето навън е било на моя страна! Тук се взема решение да ме поставят на апаратно дишане, понеже дробовете ми отказват да функционират и започват да се увреждат и другите ми органи. Всичко се случва толкова бързо, че може би сега нямаше да съм сред живите, ако не бях попаднала в ръцете точно на нашите лекари в Русе.
Спомням си, че когато се събудих, бях на апаратно дишане и ми бе обяснено за състоянието ми и че ще се наложи да прекратят бременността ми. Чувствах се много зле, но имам и друго дете, за което трябваше да мисля. Намах избор - или умирахме с бебето, или прекратяват бременността ми, за да живея и да се радвам на вече 9-годишната си дъщеря.
След отстраняването на плода аз започнах да се възстановявам и в момента съм вече в отделение Гинекология на АГ комплекса.
Искам да изкажа искрените си благодарности на всички лекари от всички отделения на цялата болница, че не са се отказали от моя изключително тежък случай! Благодаря ви, че работихте толкова сплотено и професионално, за да съм жива!
Нека да се знае, че и в Русе лекарите правят чудеса! 
Веселина Гроздева,
35-годишна от Русе