Семейно зелено училище ще отведе сред природата през август дечица с различни проблеми. Това са решили русенки, които членуват в клуб „Майки със смели сърца“, стана ясно вчера. Завчера майките направиха равносметка на своята поредна акция - благотворителната разпродажба на мартенички, които те предлагаха на русенци на няколко щанда в два големи хипермаркета. 
Не е толкова важно колко точно са парите, които сме събрали, важен е откликът на хората на нашата инициатива и тяхното съпричастие, коментира за „Утро“ председателката на клуба Стойка Панагонова. Все пак тя склони да каже каква е събраната сума от продажбата на мартенички, които са изработени от самите майки: 6200 лева. Парите са описани и ще постъпят в персоналната сметка на майките към сдружение „Смело сърце“. 
Средствата ще бъдат използвани за организирането на семейното зелено училище. Майките със смели сърца планират там рехабилитация за децата, но заедно с това отдихът сред природата ще сближи семействата и ще даде възможност за споделяне на проблеми и опит.