Животът на хората от Летящато страна - летоландците, е застрашен от едни почти невидими същества - прашинковците. Те се раждат в Печкоауспуха, прогонени са от него от Великата ПрахоХала и си нямат никаква представа, че вредят. Просто искат да се приберат вкъщи. Как двата свята могат заедно да намерят решение на кризата и да заживеят в мир едни с други? И как да направим така, че фините прахови частици и другите замърсители на въздуха да не пречат на дробовете ни да дишат и да карат въображението ни да лети? Това ще разберат зрителите на новата постановка на Кукления театър „Летящата страна“, която ще се изиграе в Русе за пръв път след написването й в петък, 28 октомври, от 18 часа.
Спектакълът си поставя за цел да представи по забавен и достъпен начин една от големите съвременни теми на живота в градовете, тази на замърсяването на въздуха. Тема, изключително актуална и за нашия град Русе. Нейни съавтори са актьорите Мануела Саркисян и Георги Тенев.
Това е семейно куклено представление, входът е свободен, посочват от театъра. То се реализира в сътрудничество с екологично сдружение „За Земята“. За да се възползвате от безплатната постановка трябва да посетите касата на театъра, където ще получите талон за вход с ред и място. Талоните се предоставят до изчерпване на свободните места.