Новият Galaxy S9 на Samsung има по-добър дисплей от този на iPhone X на Apple. Това сочат данните в доклада на авторитетната компания за анализ на екрани от всякакъв вид DisplayMate. По-рано същата организация провъзгласи тази част от хардуера в юбилейния смартфон на американския гигант за най-добрата на пазара, отнемайки първенството от Samsung Galaxy Note 8. 

Няколко месеца по-късно рокадата отново е факт - макар и на практика илюзорна, предвид че дисплеите в iPhone са всъщност произведени от Samsung. 

Миналата неделя корейският технологичен концерн представи официално своя най-нов смартфон от серията Galaxy S. Това се случи по време на Световния мобилен конгрес в Барселон (MWC 2018). Тогава от компанията обърнаха много повече внимание на подобрената камера и злополучната според мнозина функция AR Emoji. 

Броени часове след това започнаха да валят и ревюта от технологични редактори, сред които се чу мнението, че наред с усъвършенстваните фото възможности, екранът е една от другите положителни характеристики на Galaxy S9. 

„Galaxy S9 има впечатляващ дисплей“, заявиха категорично и от DisplayMate, изтъквайки че оценката им е базирана обширни лабораторни тестове и измервания. Експертите отдават голямо значение на цветовите възможности на екрана, наричайки ги „визуално неразличими от перфектни“. 

Новите модели – S9 и S9+, имат съответно 5.8- и 6.2-инчови OLED дисплеи. Те са с разделителна способност QuadHD+ и с удължено съотношение на екрана 18.5:9. Вече по традиция Samsung заложи на „безкрайните“ извити екрани.