Поддържаме 24-часов контакт с префекта на окръг Гюргево, както и с всички институции от региона с цел да не се допускат проблеми в трафика на територията на Русенска област и на граничния пункт. Удовлетворен съм от сътрудничеството между областта и окръг Гюргево в създалата се екстремна зимна обстановка на Дунав мост. Това сподели областният управител Галин Григоров и с българския посланик в Румъния Тодор Чуров по време на традиционния прием в Букурещ за националния празник на България. 
Григоров подчерта, че благодарение на навременната намеса и постоянния контакт между институциите бе създадена организация за облекчаване трафика при преминаването на товарните автомобили. Той използва повода, за да акцентира и върху изключителната необходимост от изграждането на втори Дунав мост при Русе. 
В приема участва министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану, целият дипломатически корпус в Букурещ, бизнес структури, представители на българската общност в Румъния, а всички гости бяха посрещнати с традиционни български мартеници.