Разгадано е и второто убийство, извършено през седмицата в Русе. Охранителят в „3S СОТ“ Атанас Атанасов е станал жертва на 88-годишната си тъща. Пенка Мойсеева е задържана в ареста с обвинение за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин, за което законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна. 
Убийството е извършено в сряда следобед на 5 етаж в блок „Родина“ на улица „Родопи“. 68-годишният мъж обичал да си пийва и вдигал скандали на тъща си, която живее в Нисово, но през зимата идва при дъщеря си в Русе.  В сряда Атанасов отново се почерпил повечко, скарал се с баба Пенка и легнал да спи в спалнята. Нервите на възрастната жена не издържали, грабнала бухалка, която Атанас държал в апартамента, и започнала да го удря по главата, докато спре да мърда и да диша. Убийството е извършено толкова хладнокръвно и тихо, че намиращият се в съседната стая 18-годишен внук на Атанас не чул нищо. 
В 17.30 часа 50-годишната съпруга на охранителя се върнала от работа и се ужасила при вида на лежащия на спалнята в локва кръв Атанас. Тя подала сигнал за убийството в 17.30 часа на тел.112, а по-късно съдебният лекар установил, че главата на мъжа е смазана с 20 удара с твърд предмет.
Криминална полиция към Областната дирекция на МВР започна разследване под ръководството на Окръжна прокуратура. Първоначалните подозрения паднаха върху съпругата или внука на жертвата, тъй като никой не вярваше, че една близо 90-годишна баба има сили и кураж за подобно зверство. След 40 часа безсъние обаче в кървавото злодеяние бе уличена точно тъщата, която след задържането си направила пълни самопризнания. Според обясненията й причината за гибелното нападение била, че зет й Атанас Атанасов от 30 години я тормозел.