Второ убийство за три дни разследва полицията в Русе. Първата жертва бе 81-годишен мъж, ръган до смърт от пияния си и дрогиран 27-годишен внук в блок „Бисер“ в понеделник, а втората е 68-годишният Атанас Атанасов, открит в сряда надвечер в дома си с множество рани по главата. Сигналът е подаден от съпругата му в 17.30 часа на тел.112. 
Семейството живее на 5 етаж в блок „Родина“ на улица „Родопи“. Убитият бил пенсионер, но до последно работел като охранител. В апартамента освен 50-годишната му жена и 18-годишният им внук живее и немощната тъща на Атанас. Семейството има двама сина, които живеят и работят в Испания.     За смъртта на охранителя са задържани съпругата и внукът, но обвинения до края на работния ден вчера не бяха повдигнати.
Според някои от живеещите във входа убитият бил сприхав, но никой не е чувал скандали в дома му. Друг съсед обаче разказа, че Атанас бил много разбран и услужлив човек. За последно го видял в сряда да цепи дърва в мазето си.
Разследването върви във всички възможни посоки - от тежък семеен скандал с фатален край до почерпка с евентуален гостенин, приключила със смъртоносна свада. 
До редакционното приключване на броя от полицията и прокуратурата запазиха мълчание по случая.