Огромно признание за Димитър Бербатов! Нападателят бе удостоен с приза за най-велик хеттрик в историята на Висшата лига. Трите попадения на българина с екипа на "Манчестър Юнайтед" във вратата на "Ливърпул" на 19 септември 2010 г. бяха избрани за номер 1 в анкетата на английския "Дейли Мейл".

"Червените дяволи" печелят въпросното вълнуващо дерби с 3:2.

В рамките на една седмица "Дейли Мейл" публикуваше на страниците си списък с 50-те най-паметни хеттрика в 26-годишната история на Висшата лига.

Последната статия от поредицата бе за топ 10, а трите ювелирни попадения на Бербатов еднолично оглавиха престижната класация.

Изданието защити избора си със следните думи: "Брилянтна техника, късна драма, ожесточен сблъсък, историческо постижение. Главният виновник за всичко това е един футболист."

Срещата през септември 2010 г. започва с брилянтен гол с глава на българина в 42-ата минута. В 59-ата Бербатов удвоява аванса на "червените дяволи" с феноменална задна ножица. При изпълнението топката докосва и гредата преди да влезе във вратата, пазена от Пепе Рейна. 

"Ливърпул" връща едно попадение с гол от дузпа на Стивън Джерард, а по-късно мърсисайдци изравняват след точно изпълнен пряк свободен удар от капитана на тима.

Драмата достига своя връх в 84-ата минута, когато Бербатов се извисява над всички, за да направи оформи крайното 3:2.

В класацията след българина се нареждат хеттрикът на Нванкво Кану за "Арсенал" срещу "Челси" и трите шеметни гола на Садио Мане с екипа на "Саутхемптън" срещу "Астън Вила". В този сблъсък сенегалският национал бележи победните попадения в рамките на само 2 минути и 56 секунди.

В челната петица са още головете на Роби Фаулър за "Ливърпул" при успеха с 3:0 над "Арсенал" и хеттрикът на Луис Суарес отново за мърсисайдци срещу "Норич" при победата с 5:1.