Снегопочистващата техника продължава да работи с приоритет по малките улици в кварталите. С малогабаритна техника и ръчен труд се почистват и разширяват тротоарите, като се работи и в подлезите. Междувременно срокът за безплатното ползване на подземните паркинги на „Арена Русе“ и Доходното здание беше удължен до понеделник включително. Общината апелира русенци да освободят пътните платна от паркираните в центъра автомобили, за да може почистващата техника да работи нормално. От администрацията припомнят, че живeeщите в центъра могат да спират на почистения общинския паркинг в района на бившия Пети полк. 
Вчера екипи довършиха и почистването на пътя до вилна зона Касева чешма, като усилията бяха съсредоточени в последния участък - до затворения прелез. Там преспите бяха огромни и се наложи пътят да се пробие с роторен снегорин. Приоритетно се работи и почиства градът, а вилните зони не са в регулация и не влизат в програмата за зимно поддържане, но през Касева чешма минава маршрута на автобусна линия.
Днешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината със заповед на министъра на образованието, а заради почивните дни около националния празник учениците ще са на училище на 6 март.