Живеещи на семейни начала мъж и жена са предадени на съд за джебчийска кражба от пенсионерка в голям хранителен магазин.
Обвинението срещу осъжданата условно Дочка М. и Кольо М. е за това, че на 3 август миналата година са измъкнали от чантата на възрастна жена дамско портмоне, 3 химикалки и 480 лева на обща стойност 489 лева.
Дочка и Кольо били безработни и тъй като нямали никакви пари, решили да си ги набавят чрез кражби. Двамата тръгнали да обикалят големите вериги магазини с намерението да пребъркват чантите на невнимателни клиенти за портфейли и телефони, които впоследствние да продадат. С кражбите се заела Дочка, а Кольо влязъл в ролята на бодигард.
С влизането си в „Кауфланд“ на бул.“Липник“ на 3 август преди обед Дочка веднага забелязала пенсионерка, чиято чанта се отваряла при всяко навеждане на жената да вземе харесана стока от рафтовете. Крадлата се доближила незабелязано до възрастната жена и при поредното й навеждане бъкнала в полуотворената й чанта и успяла да докопа портмонето й. През това време Кольо внимателно наблюдавал останалите клиенти и като не видял нищо обезпокоително, двамата с Дочка се отправили към изхода и се измъкнали. Навън проверили какво има в портмонето, взели парите и го изхвърлили в контейнера. Единственото, което двойката не се сетила било, че магазини като „Кауфланд“ са под тотално видеонаблюдение и всяко престъпление в тях по-късно се вижда като на кино.
Пенсионерката едва на касата разбрала, че е ограбена и потърсила охраната. Сигналът стигнал до полицията, а разследването затегнало кръга около Дочка и Кольо. Обвинителният акт срещу тях вече е внесен в съда и предстои насрочване на делото.