Нов щрих вкараха в схемите си телефонните измамници, които в понеделник изиграли цял филм пред пенсионерка и измъкнали 4600 лева, като се представили за служители на Националната служба за охрана.
На домашния телефон на 75-годишна русенка се обадила жена, която се представила за дъщеря й и казала, че е пострадала в катастрофа. Веднага след това в слушалката се чул мъжки глас. След като се представил за лекар, непознатият заявил на обърканата жена, че дъщера й е пострадала и трябва да й се направи спешна операция за 40 000 лева. Пенсионерката усетила, че е станала мишена на измамници и два пъти затваряла телефона.
Звъненето обаче не спряло и на третия път се обадил мъж, който се представил за високопоставен служител на Националната служба за охрана и веднага я свързал с измислен шеф на полицията в Русе. Така след няколко прехвърляния на слушалката двамата фалшиви началници успели да убедят жената да помогне за задържане на измамниците, които са й поискали 40 000 лева. За целта трябвало да събере всичките си пари и бижута вкъщи, да ги сложи в найлонова торбичка и да ги остави пред дома си, но веднага да се прибере, защото щяло да стане лошо.
Жената изпълнила указанията, като събрала пари и злато за общо 4600 лева и телефонната мафия записала поредната успешна операция.