Известният български актьор и музикант Рашко Младенов, който на два пъти свързва живота си с Русе, ще се завърне за малко в града, който бележи важни периоди в съдбата му - като начинаещ актьор и по-късно като директор на театъра. Това ще направи - също за малко - младият актьор Борислав Веженов, който е роден в Русе и е познат тук като актьор и певец, но от известно време живее и работи в София. 
Причината за краткото завръщане на Рашко и Борко е... фестивалът „Мартенски музикални дни“! Двамата ще изпълнят едни от възловите роли в мюзикъла „Веселите градски музиканти“ по музика на Александър Владигеров. Музикалният спектакъл е включен в програмата на международния музикален фестивал. И тъй като той е замислен и създаден от сина на големия български композитор Панчо Владигеров като мюзикъл за деца и за възрастни, е включен в програмата ММД Джуниър, за да могат да му се радва публика от различни възрасти.
Спектакълът е създаден по мотиви от популярната и обичана приказка на Братя Грим „Бременските музиканти“ и всички, които я помнят, знаят, че е пълна със забавни ситуации и комични обрати. Такава е и музиката на Александър Владигеров - невероятно колоритна и много забавна, но и с препратки и асоциативни връзки, които само възрастните ще могат да разберат. Тази забавна музикална история ще донесе много емоции за русенската публика на напълно подходящата за това заглавие дата - 1 април, неделя, мястото е зала „Филхармония“, началото - в 11 часа. 
Рашко Младенов влиза в ролята на Магарето, Борислав Веженов - на Кучето, Петела е Денко Проданов, а Котката - любимката на младите меломани Прея. Музиката ще  изпълнява оркестърът на Русенската опера, а диригент ще бъде Любомир Денев-син.   
Много се радвам, че ще представим този мюзикъл пред публиката на „Мартенски музикални дни“, каза по телефона Рашко Младенов. Сварихме го да бърза за репетиции в Народния театър, живеещият в Германия режисьор Иван Пантелеeв го е поканил да участва в негова сценична версия на пиесата „Дачници“ на Максим Горки. 
Преди година направихме „Веселите градски музиканти“ със Софийска филхармония, идеята тогава беше на близнаците Владигерови, синовете Александър и Константин на автора на мюзикъла, обясни Младенов. Мюзикълът не бил изпълнен никъде другаде освен в София. Сега получихме покана да го направим със симфониците от Русе, то къде ли другаде в държавата останаха оркестри, така че само в Русе можем да направим такова нещо, каза  актьорът, който е завършил столичната Музикална гимназия. И увери, че се радва на възможността да покажат пред русенци музикалния спектакъл на Александър Владигеров.