Анита Мейзер, призната за виновна за убийство по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и подкуп на служител на МВР, промени защитната си версия. Апелативният съд във Варна назначи допълнителна експертиза, за да провери новите твърдения.

Скандалната бивша мис обжалва пред Варненския апелативен съд ефективната си присъда от 4 години и половина затвор. Тя се отрече от показанията, които даде на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. Пред втората инстанция тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар.“свински опашки“ около краката и врата на съпруга си Николай. Разказа, че е била притискана от разследващите и от наблюдаващия делото прокурор за първите показания, направени от нея веднага след трагичния инцидент.

Варненският апелативен съд уважи искането на адвокатите на майката на Николай и допусна допълнителна съдебномедицинска експертиза, която да изясни дали установените травматични увреждания по тялото на починалия мъж могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства подсъдимата. За следващото съдебно заседание, което съдът насрочи за 29 март 2018 година, ще бъде призован за разпит и разследващият полицай Веселин Радев. Той ще трябва да изясни дали в хода на досъдебното производство е оказвал натиск върху Анита Желева да дава конкретни показания и да поеме вината затова, че по непредпазливост причинила смъртта на съпруга си.

В хода на днешното съдебно заседание Варненският апелативен съд остави без уважение молбата на подсъдимата да й бъде изменена в по-лека мярката за неотклонение. Желева, която е задържана от година и 8 месеца поиска по-лека мярка, за да се лекува и уточни, че след като миналата седмица е изтекъл срокът на американския й паспорт, тя няма как да се укрие от правосъдните органи. Подсъдимата заяви, че би искала да докаже своята невинност.