До съдебен спор между застраховател и община Русе се стигна заради повредена в дупка на пътя линейка. Неприятният инцидент станал около 6 часа сутринта на 9 февруари 2016 г. Автомобилът на Спешна помощ се връщал от катастрофа и возел пациент в тежко състояние. Маршрутът му минавал под мостовете в западната част на града, но там линейката уцелила дупка и при удара се повредил предният й десен амортисьор. Въпреки че автомобилът започнал да тегли настрани, медиците продължили към болницата, за да спасят пострадалия. 
Ремонтът струвал 287,45 лева, които били покрити от застраховката Каско на линейката. След като се издължили обаче, от „Дженерали Застраховане“ АД подали иск срещу община Русе за направените общо 302,45 лева разходи, защото смятали, че местната власт отговаря за състоянието на улиците. 
По време на делото от застрахователната компания показали снимки на мястото, където според тях е фаталната дупка. Шофьорът на линейката обаче посочил съвсем различно място и това станало причина искът да се отхвърли, а застрахователното дружество да бъде осъдено да плати на общината разноските за юрисконсулт, както и за вещо лице. Решението не е окончателно и може да се обжалва.