Пенсионерка от Лом закла майка си, която от месеци била на легло и се опита да сложи край и на собствения си живот. Тежко ранената дъщеря е настанена в болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Зловещата трагедия са е разиграла в събота в квартал “Младеново” в крайдунавския град. 62-годишната жена отишла до дома на 84-годишната си майка Екатерина, за да я види. В лятната кухня в двора обаче жената се натъкнала на ужасна гледка. Майка й лежала в кревата с кървава рана на шията, а сестра й Иванка седяла на пода, потънала в кръв.

Жената веднага подала сигнал в Районното управление на МВР и на мястото пристигнала оперативна група. Полицаите установили, че Екатерина е мъртва, а дъщеря й била транспортирана в болница в Лом, където медиците установили наранявания в областта на врата и сърцето. Състоянието на ранената е стабилизирано, но животът й все още е в опасност.

Полицаите са иззели веществени доказателства и са разпитали свидетели. Според криминалисти дъщерята е убила майка си и е направила опит да сложи край и на своя живот.

Бабата отдавна била на легло със счупен таз и за нея се грижела по-голямата дъщеря Иванка. Парите от пенсиите на двете жени обаче не стигали, те живеели в бедност, а страданията на старицата още повече утежнявали живота и на майка, и на дъщеря и ги изнервяли.

66-годишната Иванка споделяла пред близки, че вече не издържа и ще сложи край на тези мъки, разказаха запознати. По първоначални данни в стаята на убийството е открито и предсмъртно писмо.

По случая е образувано досъдебно производство.