Борислав Михайлов бе преизбран за президент на БФС. Както се очакваше, състезанието мина с един кон, тъй като Любослав Пенев напусна конгреса, а шансовете на Ивайло Дражев бяха пълна нула. Сбъднаха се и прогнозите, че вчерашният форум в софийски хотел ще започне и ще завърши с цирк.
Михайлов остана на трона за четвърти мандат с феноменалните 463 гласа. Такъв резултат напомня за конгресите на БКП, когато се избираше генерален секретар и за поста се състезаваше само другарят Тодор Живков. Бюлетините за Любослав Пенев бяха 36, а за Ивайло Дражев - 5. 
Още в началото охраната отказа да допусне Любо Пенев и Дражев в залата, когато в нея се работеше по сформирането на отделни комисии. Двамата си тръгнаха, после се върнаха, а Пенев се качи на трибуната.  
„Мислех да говоря за футбол, но няма смисъл, като видях какъв страх има в делегатите и как е организирано всичко. Трябваше да има мои и на Дражев представители в комисиите, но това не се случи. Аз в уговорени мачове не участвам“, каза бившият централен нападател на националния отбор. 
„Абсолютен фарс и цирк! Оставиха две легенди с 200 мача за националните гарнитури да слушат химна отвън. Бъдете сигурни обаче, че тези избори сме ги спечелили“, каза пък Николай Илиев. Известният в близкото минало футболист на „Левски“ бе част от екипа на Пенев.
„Боби е един страхливец!“, отсече Ивайло Дражев и обвини делегатите в малодушие.
Другата новина бе, че Наско Сираков си направи отвод като член на Изпълкома. Той обясни, че не може да даде повече на футбола. Като член на комитета внесъл над 100 предложения, но нито едно от тях не било разгледано и прието. Решението му бе изтълкувано като форма на бойкот срещу Борислав Михайлов.
Който пък разказа как българският футбол цъфти и върже под негово ръководство от 2006 година насам. Опонентите му си служели с долни клевети, но той не искал да им отговаря, защото не бивало „да се хвърля камък по всяко куче, което лае“. 
Дали някой ще се впечатли, че автор на тази изискана фраза със знака на равенство между Пенев, Дражев и кучетата, е президент на БФС?
Все едно - през следващите 4 години българският футбол ще пребъде. А после вероятно пак ще има добре организиран конгрес.