Борислав Михайлов е новият-стар президент на Българския футболен съюз. Легендарният страж получи 463 гласа от вота на днешния Конгрес. Гласуването приключи около 15:20 ч. То се проведе в четири изборни бюра - София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Право на вот имаха 546 клуба от цялата страна.

Михайлов се пребори за поста в конкуренцията на Ивайло Дражев (издигнат от "Ботев" Болярово) и Любослав Пенев (издигнат от ФК "Черногорец 1946" Ноевци и УФК "АСТИ-АБ" Хасково).

Днес Пенев получи 36 гласа, а Дражев - 5.

И двамата му опоненти разкриха по-рано днес пред делегатите на Конгреса идеите си за развитие на родния футбол. Пенев обаче съзря нередности около избора и напусна залата, като преди това обяви Конгреса за "уговорен мач".

За Михайлов това ще бъде четвърти мандат. Легендарният страж пое ръководството на БФС за първи път на 21 октомври 2005 г. На 30 януари 2009 г. бе преизбран, като тогава за кандидатурата му гласуваха 316 от 373 делегати на Конгреса.

По време на втория си престой начело на Футболния съюз той стана член и на Изпълкома на УЕФА, превръщайки в първия българин с такъв пост.

През 2014 г. Михайлов отново триумфира на изборите, провели се на 14 февруари.

"Дори на 55 години на човек му идва да се разреве", обяви Борислав Михайлов минути след преизбирането си за президент на Българския футболен съюз.

"Благодаря ви за този вот. Той ми дава вяра и право с моя екип да продължим да работим и надграждаме. Това, което сме обещали, със сигурност ще го направим. Много съм развълнуван. Аз ще бъда това, което съм бил и което съм обещал в тази зала", подчерта Михайлов.