За осма поредна година художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев кани русенци заедно да посрещнат Новата година по азиатския календар. В първия ден на Годината на жълтото куче - 17 февруари, в 16 ч живописецът ще разположи своето импровизирано ателие с боичките, четките, цветните тушове и ръчно направената хартия. Мястото е обичайното: партерният етаж в Мол Русе, където по традиция Балканджиев започва да рисува символа на съответната азиатска година. Впрочем, той вече е подготвил няколко дузини нарисувани жълти кучета, останалите ще рисува на място. 
На същото място Илия Деведжиев ще забавлява публиката с шеговити тематични стихчета и закачки, а едно от най-новите музикални формирования в Русе - тромпетното дуо Олег Филипов и Александър Миланов, ще допълват атмосферата със свои изпълнения. 
И тази година една част от парите, с които русенци ще си купят жълти кучета-символи, ще отделим за благотворителност, каза Балканджиев. Досега средства са били дарявани за деца в нужда, за детски домове, за художническите и балетните паралелки в Училището по изкуствата. Сега дарението ще бъде предадено на сдружение „Българо-германска помощ за животните“, с парите ще бъдат купени препарати за обеззаразяване на приютените животни. 
На 21 февруари в Канев център празненство по случай Китайската нова година организират и русенското училище „Васил Левски“ и институт „Конфуций“ във Велико Търново. От 17 ч започва художествената програма на учениците - ревю на китайски дрехи, танци с ветрила, песни и т.н., а след това отварят работилнички за китайски възли, временни татуировки с йероглифи, калиграфия. Ще има дегустация на чай и на китайска храна, уверяват организаторите.