17-годишният Даниел Г., който заедно с още двама младежи преби 16-годишния Денислав пред Мол Русе, остава в ареста, реши вчера троен състав на Окръжния съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, посочи председателят на състава съдия Даринка Алексиева. 
Ученикът от гимназията по електротехника бе задържан, тъй като е бил най-агресивен и безмилостен в побоя в края на януари, който нашумя десетина дни по-късно след пускането на запис от бруталната саморазправа в интернет.
 Защитникът на младежа поиска мярката му за неотклонение да се гледа при закрити врата, защото Даниел е непълнолетен, но съдът отхвърли настояването заради силния отзвук на нападението и големия обществен интерес към случая.
На опитите на адвокат Ангел Стефанов да измъкне клиента си от ареста прокурорът Борислав Велков отвърна с определяне на нанесения от Даниел и другите две момчета побой над Денислав като опасен, безпричинен, немотивиран и жесток. Обвинителят показа справка от Детска педагогическа стая, че момчето се счита за лидер в обкръжението си и че е много лекомислен в действията си и поиска от съда да потвърди постоянния му арест.
Самият Даниел се разкая, посочи, че преди време е бил бит жестоко от Денислав и това е провокирало ответна реакция и помоли да излезе на свобода, за да продължи да учи.
След кратка почивка обаче съдия Алексиева го остави под стража.