Сенегалецът Мохамед Мустафа Н`Дайе и бразилецът Клаудио записаха вчера първа тренировка с отбора на „Дунав“. Те ще изкарат проби до края на седмицата, след което спортно-техническото ръководство ще реши дали да им предложи договор. Да види евенуталните попълнения на стадиона в квартал „Здравец“ вчера дойде и президентът на клуба д-р Симеон Симеонов.
И двамата чужденци са нападатели - точно каквито трябват на „Дунав“, който особено се нуждае от таран, тип голмайстор.
За Н`Дайе ви разказахме в предишните броеве. Да напомним, че той е на 23 години. Играл е в елитните чешки „Слован“ /Либерец/ и „Бохемианс“, последният му отбор е бил втородивизионният норвежки тим „Елверум“.
Сенегалецът участва в контролите по време на лагера в Анталия. 
В последната проверка близо 60 минути игра и бразилецът Клаудио. 
„Утро“ научи, че негов мениджър е сънародникът му Ели Маркес. Маркес е известен по нашите терени с присъствието си в куп отбори - „Беласица“, ЦСКА, „Черно море“, „Славия“, „Светкавица“, „Локомотив“ /Пловдив/, „Етър“, „Монтана“, „Пирин“ /Гоце Делчев/, „Оборище“ и „Банско“.
Клаудио е на 29 години. За него на този етап се знае твърде малко, но най-впечатляващото е, че е от школата на „Палмейрас“ и че има мачове за този отбор. Колко са, не е ясно, но този тим е един от най-реномираните в елитното бразилско първенство. Клаудио има известен стаж и като футболист на отбор от Катар. Не е ясно къде е играл за последно.
Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев има твърде малко време, за да преценява какво могат тези играчи, защото първият официален мач на отбора ще е на 19 февруари срещу „Витоша“ /Бистрица/ в София. 
Има три варианта - да бъдат картотекирани в указания от БФС срок, да останат за допълнителни проби с по-късно подписване на договори, или да си тръгнат.